Veel gestelde vragen

Met de aankoop van een nieuwbouwappartement in De Beurs maak je een duurzame keuze. De appartementen zijn energiezuinig. U heeft minimaal een energielabel A maar in de meeste gevallen zelfs A+ of A++.

Wat betekent dat nu eigenlijk voor u:

meer wooncomfort (geen tocht / geen nachtverlaging van de thermostaat) vloerverwarming, dus altijd een lekker klimaat binnen, goede ventilatie ,
minder geluid van buiten
maar vooral VEEL LAGERE KOSTEN
 

 

Tijdens de bouw mag het appartement niet worden doorverkocht. Na de oplevering mag het appartement wel worden doorverkocht of worden verhuurd m.u.v. de appartementen met een zelfbewoningsplicht en antispeculatiebeding.

Op de begane grond is een ruimte voor fietsenstalling.

Voor 5 appartementen is een eigen parkeerplaats mogelijk , deze worden separaat aangeboden. De parkeerplaats bevindt zich op de parkeerplaatsen aan de Zuidwest zijde.

Ja, ieder appartement heeft een privé bergruimte in de woning gecombineerd met de installatieruimte,

De appartementen 6, 10, 11, 18, 19, 23 en 26 hebben een bergruimte in de onderliggende kelder.

De toegangscontrole is met een videofoon. De entree is op de begane grond afgesloten en kan door de bewoners vanuit het appartement geopend worden.

Ja, dat is aan u.  De keuken wordt door u zelf aangebracht na oplevering. De keuken kan ook worden aangebracht in overleg met de aannemer.

De bouw start naar verwachting in januari 2024.

Naar verwachting worden de appartementen in zomer 2025 opgeleverd.

Een huis kopen is voor de meeste mensen de grootste aankoop in hun leven. Met veel keuzes die u als koper moet maken. Een nieuwbouwwoning wordt meestal vrij op naam gekocht. Dat betekent dat u geen kosten voor de overdracht (kosten koper) betaalt.

Gedurende het koopproces heeft u over het algemeen 2 adviesgesprekken over de financiering van uw droomhuis. De eerste is oriënterend, de ander leidt tot een officiële hypotheekaanvraag. Het oriënterende gesprek is vaak vlak voorafgaand aan de koop van het appartement en geeft u meer inzicht in de mogelijkheden. Het andere gesprek voert u als de handtekening onder de koop- en aannemingsovereenkomst staat. In dat gesprek worden alle gegevens definitief opgevraagd en opgevoerd. Op basis van het advies kiest u de hypotheekvorm en looptijd. 

Uiteraard kan u bij elke hypotheekverstrekker naar keuze terecht. Als service hebben we "de buurman" gevraagd ook deze dienst te bieden voor de geïnteresseerden om snel een financieringscheck uit te voeren. https://www.hypotheker.nl/campagnes/nieuwbouwproject-de-beurs-in-lisse/ 

U mag naar de notaris wanneer de financiering is goedgekeurd, de offerte is getekend en alle opschortende voorwaarden uit de  koop-/en aanneemovereenkomsten zijn vervuld. Zo moet naast de financiering ook de omgevingsvergunning rond zijn en dient zo’n 70% van de woningen verkocht te zijn. Per overeenkomst kunnen deze voorwaarden anders zijn.

Bij de notaris tekent u de hypoheekakte en de leveringsakte waardoor u eigenaar wordt van de grond waarop de woning gebouwd gaat worden. Zodra de hypotheekakte bij de notaris is ondertekend, komt het hypotheekbedrag beschikbaar en moet elke maand de hypotheekrente en -aflossing betaald worden. Uit de hypotheek worden eerst de kosten betaald die direct verschuldigd zijn, zoals voor de aankoop van de grond en de al uitgevoerde bouwwerkzaamheden. Het resterende hypotheekbedrag komt in een bouwdepot voor het betalen van de bouwrekeningen.

Een belangrijke 1e stap is dat u zich aanmeldt op wonen in www.wonenindebeurs.nl.

Inschrijven
U kunt zich direct online inschrijven op deze site indien u belangstelling heeft voor een woning, waarbij u ook aan kunt geven welke woning(en) uw voorkeur geniet(en).

  • 8 september 2023 : verkoopdocumentatie compleet
  • 15 september 2023 : Verkoopactie op locatie 
  • 28 september 2023 : Sluiting inschrijvingsdatum met hypotheekcheck
  • 29 september 2023 : toedeling woningen en uitnodigen voor gesprek
  • 2 oktober 2023 : start verkoopgesprekken .

Tot aan de sluitingsdatum kunt u uw voorkeuren wisselen. Deze wisselingen worden direct opgeslagen. U doet dit allemaal overzichtelijk binnen uw account.

Aan de hand van de beoordeling van alle inschrijvingen worden de appartementen toegewezen. Wij proberen zoveel mogelijk mensen het appartement van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Uiterlijk 29 september 2023 krijgt u per mail bericht of een appartement al dan niet aan u is toegewezen.

Wel een woning
Gefeliciteerd!  Als u een bouwnummer krijgt toegewezen, wordt u door de makelaar uitgenodigd voor een optiegesprek (digitaal of fysiek op ons kantoor) om samen alles door te nemen en uw vragen over De Beurs te beantwoorden. Na het optiegesprek met de makelaar, heeft u officeel een optie op de woning tot aan het moment van de tekenafspraak. Indien er geen tekenafspraak is ingepland, vervalt de optie automatisch na een week. Tijdens deze periode kunt u aanvullende vragen stellen om zo een weloverwogen beslissing te nemen. Wilt u er toch vanaf zien dan is dat kosteloos en zonder verplichtingen.

Geen woning
Helaas, er waren meer kandidaten dan appartementen van uw voorkeur(en). Maar uw kans is nog niet helemaal verkeken. Wij noteren u als reservekandidaat. Als iemand afziet van de optie, dan wijzen we opnieuw toe aan de resterende kandidaten met een voorkeur voor dat betreffende bouwnummer. Wij nemen dan contact met u op.

Contract tekenen
Als u het helemaal zeker weet en u wilt het appartement kopen, dan ontvangt u de koop-/aannemingsovereenkomst. Eventuele vragen daarover beantwoorden wij graag. Bij de tekenafspraak wordt de toewijzing definitief vastgelegd door middel van het ondertekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst. 

Uw appartement
Getekend, dan is uw droomwoning dan écht uw eigen appartement! De bouw start op het moment dat minimaal 70% van alle appartementen in het project (de koopwoningen) is verkocht. Én als aan alle andere opschortende en ontbindende voorwaarden uit de koop- en aannemingsovereenkomst is voldaan. Hierover ontvangt u van ons dan uiteraard een bericht.

Vanaf dat moment loopt het contact over de bouw van uw appartement hoofdzakelijk via de aannemer. De aannemer is dan uw vaste aanspreekpunt. Samen met de aannemer maakt u ook afspraken over het meer- en minderwerk en andere wensen over uw appartement.